Din punct de vedere istoric, apa oceanica (plasma) a avut si poate avea numeroase aplicatii posibile. Toate aceste utilizari terapeutice se bazeaza pe acelasi concept de reinnoire, purificare si regenerare a mediului fluid intern , precum si mentinerea echilibrului vital. Apa de mare pura este cel mai bun suport si regenerator pentru toate mecanismele celulare.

Compozitia apei de mare variaza ca raport al distantei acesteia fata de litoral, in functie de clima si prezenta sau absenta vegetatiei marine specifice. De asemenea, Rene Quinton a dovedit satisfacator ca apa de mare, care este o solutie coloidala, difera fundamental in efectele sale terapeutice de solutia salina artificiala (apa plus sare) utilizata in prezent.

Solutia Hypertonica Quinton este apa de mare pura, nealterata, in forma sa naturala, cu componentele sale oceanice. Este extras si depozitat in conditii stricte. Concentratia sa de minerale si oligoelemente este astfel superioara celei a plasmei sanguine universal, ceea ce o face cea mai concentrata forma de solutii Quinton, de unde si denumirea: Solutie Hypertonica.

Solutia Quinton Hypertonic promoveaza hranirea celulara intr-un grad vizibil. Se foloseste ca factor regenerant si remineralizant, esenta datatoare de viata atunci cand este nevoie de un aport natural concentrat de toate mineralele si oligoelementele pentru functionarea optima a oricarui organism.

Solutia Hypertonica produce un efect soc terapeutic asupra organismului si este recomandat pentru a induce o revigorare aproape imediata al organismului epuizat.

Aceasta solutie poate fi administrat oral, cu putina apa, cu 20-30 de minute inainte de masa.

Solutia Izotonica Quinton este produsa din solutia Hypertonica Quinton. Contine exact aceeasi concentratie de minerale si oligoelemente ca si plasma sanguina, continutul sau de sodiu se potriveste cu cel al sangelui, de unde si numele alternativ: Plasma Quinton.

Cercetarile efectuate de Rene Quinton si urmasii sai au aratat incontestabil ca, din punct de vedere stiintific si clinic, Plasma Quinton este identica cu fluidul indispensabil care sustine dezvoltarea vietii. Acest lucru face posibil, in anumite conditii optime, ca celulele izolate, fragmentele de tesut si organele intregi sa supravietuiasca in acest mediu.

Tehnicile analitice moderne folosite de A.Pischinger in 1994 au confirmat ceea ce Rene Quinton a putut intui doar in 1904 in absenta unei technologii adecvate: Plasma Quinton accelereaza regenerarea organismului fie prin inlocuirea rapida , fie prin inlocuirea treptata a unui mediu interior epuizat, inlocuindu-l cu un echivalent natural si identic, promovand astfel dezvoltarea si activitatea celulara optima.

Plasma Izotonica este obtinuta prin dilutia formei hipertonice cu 3 parti apa pura pentru a obtine un “ser fiziologic” cu 9g saruri la litru.

Solutia Quinton hipertonica este redusa la izotonicitate prin adaugarea de Aqua Fontana (apa de izvor Mont Roucous), care nu are continut mineral sau medicinal si este garantata a fi sterila in mod natural si lipsita de bacterii.

Solutia Quinton izotonica poate fi administrate pe cale orala, injectate sau utilizata in transfuzii. Injectiile pot fi administrate subcutanat, intramuscular sau intravenos, dupa cum este necesar.

Plasma Quinton in cazuri de cancer, leucemie si scleroza multipla

Plasma Quinton poate fi considerata un adjuvant valoros in tratamentul medical al acestor boli. De la 4 pana la 6 flacoane trebuie luate in mod regulat in fiecare zi pe o perioada de mai multe luni. In anumite cazuri, plasma trebuie administrata prin injectie pentru o eficienta maxima. Injectiile de 30 pana la 60 cc (de la 3 pana la 6 flacoane) pot fi administrate la fiecare doua zile in primele doua luni. Stadiile avansate ale bolii pot necesita doze mai mari. Tratamentul ulterior, atunci cand este cazul, poate fi redus de la o singura injectie de doua ori pe saptamana la o data pe saptamana.

Hidroterapia colonului cu Plasma Quinton

Progresele moderne in fiziologie si biochimie moleculara au dovedit asemanarea continutului de minerale din mediul interior al mamiferelor si apa de mare. Aceasta asemanare face posibil ca orice organism sa selecteze sau sa respinga ceea ce are nevoie intr-un mod natural.

Asimilarea sau eliminarea ionilor marini este posibila prin receptori celulari cu un grad ridicat de precizie prin polaritatea de identificare derivata din biocenoza.

Apa de mare izotonica sterilizata la rece este eliminata de obicei prin rinichi. Aceasta apa de mare eliminata tinde sa fie de doua ori mai concentrata si de doua ori mai voluminoasa decat serul fiziologic artificial.