Țara noastră se caracterizează fără doar și poate printr-o bucătărie specifică bogată. Una dintre specialitățile culinare românești tradiționale, preparate de zeci de ani, este brânza de burduf. Acest tip de brânză se deosebește de altele prin gustul său unic și metoda de obținere, aceasta trebuind frământată. Deși este un aliment specific românesc, multă lume a uitat cât de bună este această brânză și că prezintă beneficii pentru organism dacă este consumată moderat și inclusă în rețete cu adevărat delicioase.

Ce preparate se pot face cu brânza de burduf?

Brânza de burduf autentică are o compoziție nutrițională, care asigură un aport esențial de proteine și grăsimi pentru organism. Aceasta este foarte bogată în calciu și are rol în prevenirea afecțiunilor sistemului osos, dar dincolo de toate aceste aspecte, este un ingredient important în cadrul mai multor rețete specifice românești. Printre preparatele care conțin brânză de burduf se numără:

Mămăliga cu brânză de burduf și ouă

O mâncare tradițională delicioasă, care trezește multe amintiri mai ales din copilărie este reprezentată de mămăliga servită cu brânză de burduf și ouă prăjite. Chiar dacă această mâncare este preponderent consumată în mediul rural, ea este întâlnită și în restaurantele cu mâncare specific românească. Totuși, indiferent de locul în care trăiești, această specialitate poate fi pregătită cu ușurință și acasă.

Plăcintele și trigoanele cu brânză de burduf

O altă delicatesă românească cu brânză de burduf sunt plăcintele și trigoanele. Acestea se găsesc adesea pe la patiserii, însă pot fi făcute și în casă dacă acorzi puțin timp și răbdare acestui proces. În acest sens, poți utiliza brânză de burduf de la Laktotrio, produsă cu grijă pentru a îi asigura autenticitatea și gustul inegalabil. Este important de menționat că trebuie să ai grijă de unde achiziționezi acest tip de brânză pentru a te asigura că ai parte de o experiență culinară autentică românească.

Quiche cu brânză de burduf

Dacă te gândeai că acest tip de brânză este utilizat doar în rețete tradiționale, ei bine lucrurile nu stau chiar așa, întrucât o poți utiliza și pentru prepararea unui quiche. Quiche-urile sunt tarte sărate care se bucură de o mare popularitate în ultimii ani, acestea fiind ușor de preparat și permițând diverse combinații de alimente. Astfel, o variantă ingenioasă și delicioasă este quiche-ul cu brânză de burduf și ciuperci.

Saleuri cu brânză de burduf

Așa cum există saleuri cu mac, cașcaval, unt sau susan, așa există și saleuri cu  brânză de burduf, care spre deosebire de celelalte variante, sunt mult mai speciale. Având în vedere gustul pe care îl are brânza de burduf, saleurile pregătire cu aceasta sunt delicioase și merită încercate cel puțin o dată în viață. Acestea sunt mai greu de găsit pe piață, însă se poate face cu ușurință acasă, existând multe rețete care îți pot fi de ajutor.

Prin urmare, brânza de burduf poate fi utilizată în multe preparate sau consumată ca atare pentru o experiență a gustului și a texturii unice pe care acesta o are în comparație cu alte tipuri de brânzeturi.

Sursa foto: Freepik.com