Buletele cu cașcaval sunt un preparat pe care oricare dintre noi l-am gustat cel puțin o dată, dacă nu acasă, în mod cert ca invitat la o nuntă ori un alt eveniment. Este aperitivul perfect – rapid, simplu de preparat și la fel de delicios cald sau rece. În plus, sunt pe gustul atât al adulților, cât și al copiilor. Nu este însă nevoie să aștepți următoarea masă festivă pentru a-ți satisface pofta de bulete cu cașcaval ori să le cumperi de la magazin. Le poți pregăti chiar tu, acasă, foarte simplu și rapid. Există numeroase rețete pe care le poți încerca, dar ne-am gândit ca în acest articol să-ți propunem o rețetă de bulete cu cașcaval afumat, pufoase și cu gust intens, de care cu siguranță te vei îndrăgosti. 

De ce ingrediente vei avea nevoie 

Cașcavalul este vedeta acestui preparat, așa că asigură-te că alegi unul de calitate, cum este cașcavalul afumat de Ibănești. Vei avea nevoie de aproximativ 600 g de cașcaval afumat ras. Mai adaugă pe lista de ingrediente și 2 ouă, 100 g de făină, o lingură de lapte, pesmet, sare și piper. Și, bineînțeles, ulei pentru prăjit – cam 400 ml. În funcție de preferințele tale, mai poți adăuga și alte condimente.  

Acestea sunt toate ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă. Probabil că deja le ai în frigider, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să aștepți și poți începe chiar acum procesul de preparare a buletelor cu cașcaval afumat. Dacă nu, este timpul să faci o vizită la cel mai apropiat supermarket. 

Cum să prepari, pas cu pas, buletele pufoase cu cascaval afumat

Procesul de preparare a buletelor cu cașcaval afumat este la fel de simplu ca lista de ingrediente. Iată ce trebuie să faci: 

  • Pasul 1: Într-un bol suficient de încăpător, combină cașcavalul afumat ras, ouăle, laptele și făină, condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine.   
  • Pasul 2: Bolul acoperit se dă la frigider pentru cel puțin 30-45 de minute – compoziția va deveni mai fermă și îți va fi mai ușor să formezi buletele.
  • Pasul 3: Formează bile mici și dă-le prin pesmet. 
  • Pasul 4: Prăjește buletele în baie de ulei, în porții mici, până când devin aurii și crocante pe toate părțile. Rezistă tentației de a pune prea multe bulete în tigaie dintr-o dată – temperatura uleiului va scădea și buletele tale nu vor mai fi la fel de crocante; în plus, riști să se lipească una de cealaltă. 
  • Pasul 5: Scoate-le pe un prosop de hârtie absorbantă (pentru a scăpa de excesul de ulei) și lasă-le să răcească puțin înainte de a le servi. 

Sugestii de servire și păstrare 

Buletele cu cașcaval afumat pot fi servite ca atare, calde sau reci, sau alături de alte aperitive ori cu diverse sosuri. Ori le-ai putea așeza chiar lângă o porție de piure de cartofi sau poate o salată. Depinde și de ocazia cu care vor fi servite. Dacă din întâmplare îți mai rămân, le poți păstra fără probleme la frigider timp de câteva zile, într-un recipient etanș. Când ești gata să le servești din nou, vor fi la fel de gustoase. Dacă preferi, le poți chiar reîncălzi la cuptor.  

Buletele cu cașcaval afumat sunt pufoase și delicioase și reprezintă aperitivul perfect pentru o masă în familie sau o cină cu prietenii, dar și o gustare rapidă. Sunt foarte ușor de preparat, chiar dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie, ai nevoie de doar câteva ingrediente și nici nu va trebui să stai lângă aragaz ceasuri întregi. Încearcă-le și tu cu prima ocazie și cu siguranță că gustul lor nu te va dezamăgi.