Scăderea în greutate este, probabil, cea mai comună formă de modificare a aspectului corpului la care majoritatea populației apelează cel puțin o dată în decursul vieții. Este una din principalele preocupări ale societății moderne, date fiind standardele frumuseții și modelele prezentate de media.

            Cert este că, în rândul femeilor, este mai des întânită dorința de a slăbi, de a avea un corp tonifiat, musculatură delicat conturată, acesta fiind și motivul pentru care, de-a lungul timpului, s-a încercat găsirea și construirea dietei perfecte, care să te ajute să scapi cât mai rapid de kilogramele în exces. Vom descoperi în cele ce urmează câteva dintre cele mai populare diete și motivele pentru care o dietă ar trebui combinată cu sportul pentru rezultate optime.

            Iată care sunt cele mai bune diete care promovează un stil de alimentație sănătos, bogat în nutrienți și care să te ajute să slăbești:

·        Dieta mediteraneeană

            Ocupând poziția de lider în clasamentul celor mai bune diete din lume, dieta mediteraneeană se diferențiază de orice altă dietă prin numărul mic de restricții pe care îl propune. Este impropriu spus “dietă”, pentru că este mai degrabă un stil de viață, fiind acea schimbare sustenabilă pe care o poți face. Acest stil alimentar presupune un consum mare de fructe, cereale integrale, legume, leguminoase, oleaginoase, însă un consum redus de carne (se recomandă consumul de pește) și zahăr adăugat.

·        Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension)

            Inițial gândită pentru a îmbunătăți tensiunea arterială și pentru a aduce în parametri normali nivelul de colesterol, dieta DASH s-a dovedit ca fiind foarte eficientă și în procesul de slăbire. Nu te restricționează de la nicio grupă alimentară, însă regula jocului este consumul cât mai mic de sare, zahăr, grăsimi saturate și carne roșie.

·        Dieta flexitariană

            Asemănătoare cu celelalte două menționate anterior, dieta flexitariană este combinația dintre flexibilitate și vegetarianism. O persoană flexitariană consumă foarte multe leguminoase, cereale, fructe și legume, fără să excludă și produsele de origine animală, însă consumul acestora se întâmplă doar din când în când. Un astfel de stil alimentar nu doar că te va ajuta să alăbești în mod sănătos, însă, în timp, îți va crește expectativa de viață deoarece ajută la reglarea nivelului de colesterol, iar riscul de cancer și boli cardiovasculare se reduce dramatic.

            Acum că am descoperit topul celor 3 diete care te pot ajuta să slăbești cât mai sănătos, putem spune că este suficient pentru a elimina kilogramele în plus? Ei bine, din păcate răspunsul este nu. Desigur, un stil de viață sănătos îți va îmbunătăți considerabil aspectul și starea generală de sănătate, însă trebuie să te ocupi și de tonusul corpului, în acest articol ți-am pregătit câteva sfaturi.

            Sportul este aliatul de încredere al unei alimentații sănătoase, mai ales dacă obiectivul tău este să slăbești. Te ajută să arzi un număr mare de calorii, îți antrenează mușchii, îți reglează și îmbunătățește digestia, grăbește metabolismul, iar acestea sunt doar câteva dintre beneficii.

            Ce recomandăm noi în acest sens? Activitățile în aer liber (plimbările lungi, jogging-ul etc.), iar dacă nu ai timp să mergi la sală, însă consideri că achiziționarea unui aparat ți-ar fi de mare folos, bicicleta sau banda de alergat pentru apartament pot fi alegerile perfecte pentru tine. În acest fel, ai flexibilitatea de a face mișcare oricând dorești, în confortul propriei locuințe.