Ce este apa oligominerală și de ce ar trebui să începi și tu să o consumi?

Poză de manu schwendener pe Unsplash.com

Apa este o resursă vitală pentru sănătatea noastră și o consumăm zilnic pentru hidratarea corpului și menținerea sănătății. Chiar dacă apa de la robinet este o sursă convenabilă și accesibilă, există și alte tipuri de apă care sunt mai benefice pentru organismul uman. Un astfel de tip este apa oligominerală, care are un conținut aparte de minerale și poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate.

Ce este apa oligominerală?

Apa oligominerală este o apă naturală cu un conținut redus de minerale esențiale și o concentrație scăzută de săruri minerale dizolvate. Prin procesul de filtrare și purificare a apei subterane, fără adăugarea de minerale suplimentare, această apă își păstrează caracteristicile sale naturale intacte. Apele oligominerale pot fi descoperite în gama de produse marca D’ora de pe scufita-rosie.ro, provenind din surse subterane ferite de poluare, care se remarcă prin bogăția lor în oxigen.

Beneficiile consumului de apă oligominerală

Consumul de apă oligominerală poate fi benefic pentru sănătate, oferind mai mult decât doar hidratare. Această apă, bogată în minerale esențiale, poate contribui la echilibrarea electroliților din organism, menținerea hidratării optime și susținerea funcțiilor metabolice. De asemenea, poate sprijini sănătatea oaselor, a pielii și capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor. Este important să incluzi această apă în dieta ta zilnică pentru a beneficia de toate aspectele pozitive pe care le oferă.

  • Ajută la menținerea unui echilibru hidro-electrolitic în organism: Apa oligominerală are un conținut scăzut de minerale, ceea ce o face să fie ușor de absorbit și să contribuie la menținerea unui echilibru hidro-electrolitic în organism. Aceasta poate ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare.
  • Promovează detoxifierea organismului: Consumul de apă oligominerală poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp, deoarece este ușor de absorbit și poate ajuta la transportul acestora în afara corpului. Prin urmare, poate fi benefică pentru sănătatea sistemului renal și hepatic, ajutând la prevenirea bolilor.
  • Îmbunătățește starea de sănătate a pielii: Apa oligominerală poate ajuta la menținerea hidratării pielii, oferindu-i strălucire și elasticitate. De asemenea, poate ajuta la prevenirea uscării și îmbătrânirii premature a pielii.
  • Contribuie la menținerea sănătății sistemului cardiovascular: Apa oligominerală poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, prevenind astfel afecțiunile cardiovasculare.

Cum să alegi apa oligominerală potrivită pentru tine?

Atunci când alegi apa oligominerală, trebuie să verifici eticheta pentru a vedea conținutul său mineral. În general, apa oligominerală ar trebui să aibă un conținut mai mic de 50 de miligrame pe litru de minerale. În cazul în care conținutul de minerale este mai mare, apa poate fi considerată apă minerală. De asemenea, este important să verifici sursa de unde provine apa oligominerală. Este recomandat să alegi o sursă de apă care este protejată de poluare.

În concluzie, apa oligominerală poate fi o alegere bună pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea prin hidratare. Acest tip de apă poate ajuta la menținerea unui echilibru hidro-electrolitic, la eliminarea toxinelor din corp, la îmbunătățirea stării de sănătate a pielii și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.