Primavara este cunoscuta de toata lumea ca fiind anotimpul florilor, insa acest lucru nu trebuie sa insemne ca doar in aceasta perioada va puteti bucura de culoarea si parfumul acestora.

Desi perioadele de caldura torida din timpul verii pot fi greu suportate de catre oameni, acest lucru nu trebuie sa se aplice si gradinii dumneavostre de flori.

Unele plante pot rezista si chiar prospera in caldura de vara, de aceea este important sa stiti ce anume puteti sadi in lunile de primavara pentru a va bucura in sezonul cald de frumusete si parfum.

Tuberoze

Parfumante si cu un aspect foarte atragator, tuberozele sunt unele dintre cele mai apreciate flori de vara. Cu o mireasma florala bogata si imbietoare, aceste plante pot infrumuseta gradina datorita culorilor variate si a florilor foarte frumoase. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestora este ca pot atinge o inaltime de pana la 1 metru.

Prin urmare, puteti aranja gradina de flori astfel incat plantele sa fie organizate in scara, de la cel mai mic la cel mai mare, pentru a infrumuseta si mai mult peisajul.

Ciorchinii mari de flori care apar din bulbi de tuberoze pot avea culori variate precum alb, galben, roz sau chiar rosu si va pot ajuta sa creati un decor de vis.

Craite

Ce este mai frumos si inviorator decat micile craite? Acestea au calitatea de a rezista si a se dezvolta in caldura caniculara de vara. Sunt rezistente la seceta, ceea ce le face alegerea perfecta pentru orice gradina.

Trandafirul

Trandafirul este considerat regele florilor. Aceasta este cea mai populara floare din lume, fiind apreciata pentru frumusetea aparte, dar si pentru parfumul unic. Poate avea un numar mare de culori, de la culoarea clasica de rosu si alb, pana la culori mai iesite din comun, precum violetul sau multicolor.

Puteti alege atat trandafiri clasici, cat si de tip pomisor sau chiar urcatori.

O arcada realizata din trandafirii urcatori vor da o nota aparte gradinii dumneavoastra, putand realiza un basm in propria curte.

Carciumarese

Originala din Mexic, aceasta floare a cucerit inimile tuturor. Deseori au culori de galben, portocaliu, crem si roz. Carciumaresele se planteaza annual, dand un efect minunat aleilor sau gradinii dumneavoastra de flori.

Floarea soarelui

Foarea soarelui este o planta care poate fi cultivata cu usurinta si in gradina. Aceasta are florile mai mici si mai dese decat cea de camp. Si aici exista mai multe nuante nu doar cea galbena traditionala. Spre exemplu, floarea soarelui mov sau alba poate da o pata de culoare in gradina dumneavoastra pentru a completa diversele soiuri pe care le mai aveti.

Exista multe specii in diferite culori si inaltimi pe care le puteti creste in scara, pentru ca toate sa poata sa isi etaleze frumusetea atunci cand infloresc.

Toate florile sunt frumoase si va vor cuceri inimile imediat cum au inflorit. O vara in gradina dumneavoastra plina cu florile pe care le-ati ingrijit in tot acest timp va fi o oaza de liniste si confort pentru a va bucura impreuna cu familia si prietenii.