Cum să alegi cele mai bune comode pentru dormitorul tău!

O comodă este modalitatea perfectă de a vă amplifica decorul camerei. Are atât de multe funcționalități, de la adăugarea de finisaje designului interior până la oferirea camerei tale de o altă soluție de depozitare.

Comoda este soluția perfectă de depozitare pentru multe nevoi diferite și oferă un spațiu esențial pentru garderoba ta. O puteți folosi pentru a vă păstra lenjeria și șosetele perfect organizate și este, de asemenea, ideal pentru a păstra tricouri, veste, pulovere și orice altceva care nu are nevoie să meargă într-un cuier.

O comodă elegantă poate adăuga un punct focal uimitor dormitorului, în special într-o cameră în care există dulapuri încorporate și puțin mobilier. Partea superioară a sertarelor este, desigur, un loc minunat pentru a afișa rame foto sau pentru a păstra niște vase mici pentru plasarea bijuteriilor, parfumurilor.

Comodele vin într-o gamă de dimensiuni și forme din care să alegeți, iar dimensiunea potrivită pentru depinde de ceea ce intenționați să păstrați în ea. Dacă nu sunteți sigur, încercați să creați o listă cu toate lucrurile pe care doriți să le stocați pentru a vă ajuta să vizualizați ce dimensiune ar putea funcționa cel mai bine.

Cel mai comun format este însă o coloană de sertare și între patru și șase sertare în total. Numerele impare de sertare tind să arate mai izbitoare decât numerele pare.

Mai jos, vă prezentăm o serie de factori de luat în considerare atunci când alegeți comoda perfectă pentru a satisface nevoile de depozitare:

  • Mărimea

Primul aspect pentru comoda ta este dimensiunea de care ai nevoie. Într-o cameră mică, căutați o comodă  înaltă, subțire, care să nu iasă prea departe de perete, dar să vă ofere o mulțime de spațiu de  depozitare. De asemenea, la comoda cu sertare  trebuie să vă uitați la adâncimea sertarelor.

În camera unui copil, ia în considerare ce înălțime va trebui să aibă comoda pentru ca copilul să poată ajunge confortabil la sertarul de sus.

Este recomandabil să fixați sertarele de perete pentru a evita orice accidente. Evitați să plasați sertarele sub o fereastră unde ar putea fi folosite pentru a urca.

O comodă joasă poate fi o opțiune atractivă și pentru copiii mai mari și pentru adulți. Nu ocupă prea mult spațiu de perete, astfel încât să puteți așeza rafturi și deasupra lor. Unele stau plat pe podea, ceea ce maximizează spațiul și evită acumularea de praf dedesubt.

Înainte de a vă cumpăra comode, măsurați spațiul disponibil  și asigurați-vă că există o mulțime de spațiu pentru a trece pe lângă ele fără să vă ciocniți în colțuri. Amintiți-vă că uneori vă veți plimba prin cameră în întuneric, așa că lăsați mult spațiu!

  • Stil

S-ar putea să doriți să vă uitați în jurul camerei la celălalt mobilier al dvs. și să încercați să potriviți sertarele cât mai aproape de ceea ce aveți deja. Alternativ, s-ar putea să alegeți un stil complet diferit ca o piesă special, care să iasă în evidență. Unele stiluri funcționează foarte bine, indiferent de ce alte piese de mobilier aveți – acestea sunt, de obicei, modele simple, care sunt foarte moderne.

  • Material

În cele din urmă, materialele din care este fabricată frumoasa comodă poate avea un impact uriaș asupra vibrației și esteticii nu numai a piesei, ci și a spațiului general. Lemnul este cel mai obișnuit material utilizat în construcția comodei – nu numai că lemnul funcționează bine atât în ​​interiorul contemporan, cât și în interiorul tradițional, dar este, de asemenea, robust și de lungă durată. În ceea ce privește culoarea, tonurile mai întunecate creează dramă într-o casă minimalistă, în timp ce nuanțele deschise funcționează bine în interioare mai clasice.

Aruncați o privire la gama de comode pentru dormitorul dvs pe mobilier-mirjan24.ro și veți găsi o varietate și multe modele de comode pentru dormitor accesibile și moderne.