Cum să amenajezi dormitorul cât mai confortabil

Spațiul în care petrecem timp zi de zi influențează semnificativ starea de spirit, care este determinantă pentru calitatea vieții în general. De aceea, propria casă și în special camera destinată odihnei trebuie sa fie amenajată trebuie să fie cât mai confortabilă și să ofere condiții optime pentru un somn corespunzător.

Aspectul designului interior este primul aspect la care ne gândim când vine vorba de o încăpere cofortabilă. Este indicat să optați pentru un stil mai simplu pentru dormitor. Acesta poate avea tendințe atât către modernitate, cât și către clasic, rămânând în același timp în acea zonă a simplității și bunului gust care nu se demodează niciodată.

Deși toate piesele de mobilier sau accesoriile au propria importanța, patul rămâne piesa centrală din dormitor, a cărei alegere merită să se bucure de cea mai mare atenție. Acesta trebuie să arate bine, dar trebuie să fie extrem de practic și comod în același timp.

Primul pas este întotdeauna alegerea cadrului de pat potrivit. Ca dimensiune, acesta trebuie să fie optim pentru suprafața camerei în care îl plasați, dar suficient de încăpător pentru un somn liniștit, neîntrerupt. Variantele de cadre pat sunt extrem de diverse, atât ca material – lemn, catifea, metal, cât și ca design, care poate fi mai simplu sau cu detalii complicate, unice. 

Un al doilea aspect extrem de important este alegerea saltelei potrivite. Aceasta este principalul responsabil pentru calitatea somnului de care beneficiați în fiecare seară. Nu veți regreta niciodată investiția într-o saltea de calitate. Pentru a plusa confortul oferit de acest articol puteți opta pentru somiere, care suplimentează gradul de suport, fără a împiedica ventilația.

De asemenea, salteaua trebuie să fie protejată de praf și acarieni deoarece în timp, mai ales în cazul persoanelor mai sensibile, aceștia pot provoca alergii destul de neplăcute. Pentru protecție și o mai bună igienizare, aveți la dispoziție huse de pat, care trebuie așezate sub lenjerie, deci nu afectează deloc din punct de vedere vizual.

Nu în ultimul rând, lenjeria, pilota și pernele trebuie să fie confecționate din materiale plăcute la atingere, de preferat hipoalergenice și care să completeze frumos aspectul general al camerei. Pernele decorative sunt extrem de chic și influențează extrem de mult întreaga cameră din punct de vedere estetic.

De la piesele principale la cele mai mici detalii, patul joacă un rol extrem de important în economia amenajării dormitorului și influențează semnificativ calitatea vieții de zi cu zi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.