Renovarea unui spațiu reprezintă o artă, de aceea este bine să apelezi la specialiști. Însă, dacă deja te-ai înhămat la acest proiect de unul singur, cel mai bine este să-l duci până la capăt. În cele ce urmează vei vedea câteva idei de design interior pe care le poți implementa în propria ta casă.

Citește acest articol până la final pentru a nu rata ocazia de a avea atât inspirație, cât și motivație pentru începerea proiectului de renovare. 

Iată 4 trenduri de design interior

  1. Lemnul în casă 

Lemnul aduce o anumită căldură când este introdus în elementele de design al unei case, acel supranumit factor „coziness” la care multe persoane apelează pentru livingurile și dormitoarele lor. Acest lemn poate fi chiar rama patului, parchetul de înaltă calitate sau poate fi prezent în diferite accesorii, precum ornamente sau chiar scaune. Ideea este să-ți faci casa să se simtă cât mai primitoare cu ajutorul inserțiilor de lemn.

  1. Întoarcerea culorilor

În ultimii ani, ai văzut că nuanțele de alb gri sau negru, au dominat piața de design interior. Chiar dacă sunt o alegere foarte bună în continuare, aceste culori sunt plictisitoare și pot să dea o senzație de monotonie în viața anumitor persoane. Tocmai de aceea este bine să faci experimente cu diferite nuanțe de verde sau albastru. O pată de culoare poate să provină de oriunde, chiar și de la obiectele de mobilier, aici intervenind MDF-ul lucios uni, care vine în diferite variante de culori, fabricate special pentru un mobilier stilat și de calitate. Pentru a avea parte de unele dintre cele mai bune prețuri, poți accesa site-ul celor de la Regencycompany.ro și nu vei regreta!

  1. Accente aurii

Când vine vorba de culori în tendințe, tot mai multe persoane optează pentru accentele aurii. Acestea pot fi incluse în orice cameră, având robineți, oglinzi sau tot felul de suporturi inedite în această nuanță. Nu trebuie să exagerezi cu accentele, iar auriul trebuie sa fie într-o armonie totală cu restul mobilierului și să nu acopere tot câmpul vizual al privitorului.

  1. Finisaje de piatră naturală 

La mare căutare sunt, în special, blaturile de bucătărie din piatră naturală ce vin cu o notă luxoasă, dar în același timp temperată. Acestea merg foarte bine în combinație cu diverse plante, deoarece oferă o atmosferă liniștitoare, datorită tonurilor pământești de gri, maro și verde. Pe lângă aspectul vizual, finisajele pentru bucătărie din piatră naturală sunt o alegere minunată deoarece își mențin aspectul pentru o perioadă foarte îndelungată.

În concluzie, nu trebuie niciodată să te lași ghidat de trend-uri. Cel mai bine este să ai propria părere, dar și alte opinii, ascultând mereu mai multe surse. Acest fapt se aplică și în design, unde poți combina câte trenduri dorești pentru a crea ceva special și unic care este numai al tău. Mereu trendurile și sugestiile sunt orientative, fiind lăsate la interpretarea publicului.

Sursa foto: Istockphoto.com