La un eveniment trebuie întotdeauna să se țină cont de toate aspectele pentru a obține cel mai bun rezultat. Printre acestea se numără elementele de pe masa unui restaurant, poziționarea tacâmurilor și bineînțeles, să fie prezent pe masa tacâmul potrivit pentru fiecare fel de mâncare. Dacă respectăm aceste reguli, nu vom da greș cu organizarea evenimentului.

Fiecare detaliu este important deoarece în organizarea unui mese pentru un eveniment există un fir ce trebuie respectat pentru a putea obține rezultatul pe care ni-l dorim.

Importanța aranjării elementelor pe masă la un eveniment

Modul în care arată mesele trebuie să fie impecabil pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate. La acest proces trebuie să fii atent la detalii.

În primul rând, trebuie să existe pe masă o farfurie suport pentru restul farfuriilor în care vei servi mâncarea. Aceasta se numește și farfurie charger. Pe această farfurie se așază și șervețelul ce poate fi aranjat în diferite moduri. Farfuria pentru unt și pâine se poziționează în fața celei charger, pe partea stângă. Apoi, în funcție de ordinea felurilor de mâncare, farfuriile vor fi aranjate pe farfuria suport cu rolul de a proteja.

De asemenea, pe masă vor fi prezente și decorațiuni precum vază cu flori sau altele în funcție de tipul evenimentului. De obicei, acestea se plasează în mijlocul mesei.

Poziționarea tacâmurilor

Aranjarea tacâmurilor pe masă este destul de simplă. În stânga farfuriei suport se vor așeza întotdeauna furculițele cu furcheții în sus. În partea dreapta se vor așeza cuțitele și lingurile.

Ordinea propriu-zisă a acestora se face în funcție de cum vor fi servite la masă, adică invers servirii mâncării, de la exterior spre interior. Mai exact, lângă farfurie se va afla furculița ce va fi folosită prima.

Tăișul cuțitelor trebuie să fie spre interior, ordinea fiind aceeași ca la furculițe. În schimb, cuțitul pentru unt trebuie să stea întotdeauna pe farfuria de unt. Lingura și lingurițele sunt așezate la dreapta cuțitului.

Poziționarea paharelor

Pe masă trebuie să se regăsească paharde apă, pahar vin alb, pahar vin roșu. Paharul pentru șampaniei ia locul paharului pentru vin roșu, folosindu-se pahare de tip flute sau cupe. Acestea trebuie așezate la dreapta farfuriei, mai sus de cuțite. Paharele pot fi așezate de la dreapta la stânga sau în formă de triunghi.

Tacâmul potrivit pentru fiecare fel de mâncare

Există foarte multe tipuri de tacâmuri, potrivite pentru fiecare tip de mâncare. Acestea sunt furculiță bază, cuțit bază, lingură bază, linguriță ceai/cafea, cuțit desert, cuțit brânză, cuțit unt, furculiță desert, lingură supă, lingură desert, furculiță pește.

La RoseHome găsești zeci de set tacâmuri inox de diferite forme, culori și modele. Inoxul este un material foarte rezistent ce oferă tacâmurilor diferite beneficii precum durabilitate și compatibilitate cu mașina de spălat vase.

De asemenea, în portofoliul de produse vei găsi și tacâmuri inox de calitate superioară ce se potrivesc în orice locație de HoReCa ce dorește să impresioneze prin produsele sale.

Cum se aranjează tacâmurile după ce am terminat de mâncat pentru a ne exprima părerea?

Ne putem exprima părerea față de mâncarea pe care am primit-o prin modul în care aranjăm tacâmurile la sfârșit.

Dacă suntem pregătiți de al doilea fel de mâncare, trebuie să punem furculița și cuțitul în semn de plus. Dacă dorim o pauză, cuțitul și furculița trebuie așezate în farfurie într-un V invers. De asemenea, dacă am terminat de mâncat cuțitul și furculița trebuie așezate în farfurie cu tăișul în sus. Dacă ne-a plăcut mâncarea, putem așeza tacâmurile orizontal pe farfurie. Dacă mâncarea nu ne-a plăcut, cuțitul trebuie băgat în furculiță, iar ambele se poziționează într-un V întors.