Cele mai bune anvelope sunt cele mai bune pentru dumneavoastră, nu cele mai bune în funcție de specificații. Contrar credinței populare, acestea sunt frecvent anvelope distincte.

Anvelopele de vară sunt standard pe toate autoturismele noi și, să fim sinceri, foarte puțini oameni le schimbă imediat după cumpărare. Dacă vă gândiți să vă cumpărați cauciucuri de vară la cele mai bune prețuri, cel mai probabil este pentru că cele actuale sunt uzate. Aproape sigur veți compara anvelopele noi cu cele vechi. Chiar dacă puțini oameni se gândesc la asta, acesta este un factor crucial de luat în considerare.

Sfat #1: Verificați dimensiunea anvelopelor.

Manualul proprietarului vă va spune ce dimensiuni de anvelope sunt permise pentru mașina dumneavoastră. De asemenea, vă puteți uita la autocolantul informativ din cadrul ușii de lângă scaunul șoferului sau de pe interiorul capacului clapetei rezervorului de benzină, care enumeră atât dimensiunile anvelopelor, cât și presiunea recomandată pentru diferite sarcini.

Majoritatea vehiculelor au mai multe diametre de anvelope autorizate pe aceste etichete. Aveți această opțiune, dar sunteți pregătit să vă înlocuiți atât roțile, cât și anvelopele? La majoritatea mașinilor, puteți ajusta înălțimea și lățimea profilului anvelopei doar cu 5% și, respectiv, 10 mm, dacă jantele rămân aceleași. Dacă depășiți această limită, modificați designul vehiculului, ceea ce trebuie validat printr-o mențiune corespunzătoare în pașaportul vehiculului de transport și în certificatul de înmatriculare a vehiculului. În realitate, însă, polițiștii rutieri ignoră astfel de încălcări minore. Cu toate acestea, este recomandabil să vă conformați dimensiunilor recomandate de producătorul auto.

Sfat #2: Îngust și larg, înalt și jos, SUV și pasager

Anvelopele late oferă o suprafață de contact mai mare, ceea ce duce la o aderență, o accelerație și o frânare îmbunătățite. Pe o groapă de asfalt, anvelopele înguste oferă stabilitate suplimentară. Anvelopa este cu atât mai durabilă cu cât profilul este mai înalt. Cu cât profilul este mai mic, cu atât este mai probabil ca peretele lateral al anvelopei să fie deteriorat.

Este posibil să întâlniți ocazional o anvelopă de pasageri sau SUV de aceeași dimensiune. Care este distincția? Acronimul SUV este frecvent inclus în denumirea anvelopei. Există, de asemenea, anvelope XL, care au o capacitate de transport a greutății mai mare. Aceste anvelope sunt mai durabile, mai grele și mai rezistente la uzură.

Sfat #3: Luați în considerare raportul preț/calitate.

Toate anvelopele pot fi clasificate în trei grupe în funcție de raportul preț/calitate: mărcile premium, a doua grupă, care este similară cu liderii de piață, dar este puțin mai simplă și are un preț mai accesibil și, în sfârșit, produsele companiilor care abia încearcă să pătrundă pe piață. Prima categorie include anvelope de la producători bine-cunoscuți. Al doilea grup este format din mărci secundare care au fost cândva independente, dar care ulterior au fost absorbite de giganții producători de anvelope. Cea de-a treia categorie este formată din producătorii de anvelope din țări din afara UE. Produsele cele mai potrivite sunt acelea care nu pun presiune pe bugetul tău și au o calitate comparabilă cu articolele de marcă premium dar rămân în același timp cauciucuri cu prețuri foarte bune.

Acestea au fost cele mai importante 3 sfaturi în privința alegerii celei mai bune variante de anvelopă de vară. Însă, dacă aveți întrebări adiționale sau doriți asistență și expertiză calificate, vă invităm să vă consultați cu experții de la Vadrexim.