De ce trebuie să ținem cont atunci când construim o casă

Casa visurilor nu este doar un vis de neatins. De fapt, cu puțină muncă și planificare atentă poate deveni realitate. Construirea sa este partea care necesită cel mai mare effort. Finisarea și decorarea sunt puțin mai ușoare.

Indiferent dacă o construiești de la zero, o renovezi sau vrei să ridici o anexă, vei avea nevoie de câteva informații utile mai ales dacă nu este domeniul tău de expertiză. În special dacă nu ai experiență în acest domeniu, vei avea nevoie de tot ajutorul pe care îl poți primi. Iată cele mai importante lucruri de care să ții cont atunci când te apuci de construit o casă.

Află ce nevoi ai

Este important să știi de la început de ce anume ai nevoie. Știu că pare de modă veche să pui planurile pe hârtie, dar te poate ajuta enorm. Uneori, planurile puse pe hârtie capătă mai multă claritate în mintea ta. Începe cu o listă de idei și cele mai importante lucruri pe care le vrei în casa ta. Dacă lucrezi cu un arhitect este important pentru succesul acestei case să îi spui ce îți dorești mai exact pentru a incorpora totul în proiect. Mai mult, vei primi feedback de la o persoană avizată care a mai făcut zeci de proiecte de case înainte de al tău.

Design original sau template

Pentru a începe proiectarea casei tale, una dintre cele mai utile decizii pe care le poți lua este sa alegi dacă vrei un design special creat pentru tine și familia ta, început de la zero sau dacă vrei să lucrezi cu un template pe care îl poți personaliza după propriile dorințe și nevoi. Evident că designul template va fi mai rapid, mai ușor și mai ieftin de realizat decât cel de la zero, dar nu va fi original. Vei putea avea o casă care seamănă cu altele. Depinde doar de tine de ce îți dorești.

Ventilație tradițională sau industrială?

Orice casă are nevoie de un sistem de ventilație. Sistemul de ventilație include hota și tubulatura ventilatie. Dacă vrei o putere de absorție ridicată poți alege o hota profesionala fast food pe care o folosesc cei din industria HoReCa. Este cea mai indicată opțiune.

Ai de ales între două sisteme de ventilație. Dacă vei alege un sistem de ventilație tradițională, absorția mirosurilor nu va fi una prea mare. Asta înseamnă că nu vei avea nevoie de o putere de absorție a aburului și mirosurilor prea mare. Dacă în schimb, ai o bucătărie open-space și nu vrei ca mirosurile de mâncare să-ți inunde livingul, cel mai bine ar fi să alegi o ventilatie industriala. Aceasta va scoate toate mirosurile afară.

Cu puțină atenție la detalii vei putea să te muți în casa visurilor tale.