Cum se pot diferentia tacamurile pentru a fi asezate adecvat?

Asezarea corecta a mesei tine, cu siguranta, de codul bunelor maniere. In functie de meniul pregatit, de numarul de feluri de mancare si de numarul invitatilor, masa trebuie sa fie aranjata corespunzator, indiferent ca se folosesc farfurii din plastic sau o vesela pretioasa. Toate persoanele trebuie sa se asigure ca stiu toate tacamurile si cunosc care este rolul fiecaruia in parte, mai ales in momentul in care pregatesc masa.

AmbalajMarket este un magazin online din cadrul caruia se pot cumpara farfurii din carton sau plastic la set, potrivite mai ales pentru zilele de nastere sau pentru evenimentele in care se aduna un numar generos de participanti, pentru evitarea stresului de curatare a vaselor.

Cel mai facil de identificat sunt tacamurile concepute pentru felul principal, fiind cele mai mari. In ceea ce priveste tacamurile pentru peste, si acestea sunt usor de diferentiat: cutitul are varful retezat in unghi oblic, iar furculita, spre deosebire de una normala, este dotata doar cu trei dinti.

Tacamurile de mici dimensiuni sunt, de regula, cele pentru desert si se aseaza peste farfurie; nu sunt puse pe masa pana cand acesta nu soseste.

Asezarea tacamurilor in jurul farfuriei, pas cu pas

La primul fel, farfuria se pozitioneaza peste farfuria de serviciu. Pentru feliile de paine se pregatesc cateva cosulete speciale, in care acestea sunt distribuite in mod egal. Fiecare invitat trebuie sa aiba un cutit pentru unt si o farfurie pe care sa o foloseasca pentru paine, asezate in stanga. Cutitele pentru preparate sunt pozitionate cu latura taioasa catre farfurie in partea dreapta, alaturi de linguri. In partea stanga se regasesc furculitele, amplasate cu dintii intotdeauna in sus. Conform bunelor maniere, nu trebuie sa existe niciodata mai mult de trei furculite si cutite la masa.

Pentru tort sau fructe, linguritele se asaza ori pe bufet, ori in spatiul de sus al farfuriei, in cazul in care exista suficient loc pe masa. In caz contrar, pot fi asezate si peste farfurie. Pentru desert se pot folosi: lingurita, lingura, cutit si furculita.

Pentru ca oricine sa se asigure ca utilizeaza tacamurile corect, trebuie sa cunoasca un singur truc simplu: sa foloseasca tacamurile dinspre exterior spre interior. De regula, paharele se asaza in partea dreapta a intregului set.

Restaurantele de tip catering pot opta si pentru pahare bio, realizate din carton, pentru a evita folosirea excesiva a plasticului. Din fericire, astfel de produse bio pot fi cumparate de la AmbalajMarket, alaturi de alte consumabile de unica folosinta. De astfel, de aspecte diverse trebuie sa se tina cont si atunci cand se achizitioneaza farfurii de plastic sau carton. Similar cazului in care se utilizeaza servicii din portelan pentru servirea mesei, farfuriile din plastic sau din carton trebuie sa fie utilizat in functie de felul de mancare servit.

Ca pont, cei care vor sa isi aprovizioneze restaurantul tacamuri sau farfurii din plastic sau carton isi pot indrepta atentia catre AmbalajMarket, care utilizeaza si produse bio, prietenoase cu mediul inconjurator.

Pregatirea mesei pentru un numar generos de invitati este o procedura care impune probleme multor persoane, insa, exista o multime de trucuri si criterii care pot fi respectate, ca cele mentionate anterior, pentru obtinerea rezultatului dorit.