Pentru inlocuirea dintilor lipsa o solutie avansata si durabila o reprezinta proteza fixa pe implanturi. Acesta tehnica este utilizata in stomatologia moderna pentru a restabili functia si estetica dentara a pacientilor care au suferit pierderea unuia sau mai multor dinti. In acest articol, vom explora in detaliu procedura de protezare fixa pe implanturi si de ce este important sa alegi medici specializati, precum cei de la Dental Premier, pentru a efectua aceasta interventie.

Ce este o proteza fixa pe implanturi?

Proteza fixa pe implanturi este o metoda chirurgicala si protetica prin care se inlocuiesc dintii lipsa folosind implanturi dentare si o coroana sau o punte fixata permanenta pe aceste implanturi. Implanturile dentare sunt mici suruburi de titan care sunt inserate in osul maxilarului sau mandibulei, actionand ca radacini artificiale pentru dintii artificiali. Aceste implanturi furnizeaza o baza solida si stabila pentru coroanele sau puntile dentare care urmeaza sa fie atasate.

Procedura medicala

Exista mai multe etape ale acestei proceduri, care pot dura de la cateva luni pana la un an, in functie de necesitatile si conditiile specifice ale fiecarui pacient. Iata principalele etape ale procedurii:

1. Evaluarea initiala si planificarea: In aceasta etapa, medicul stomatolog efectueaza o examinare detaliata a gurii si a structurii osoase a pacientului folosind tehnologii precum radiografiile si tomografiile computerizate. Se stabilesc apoi planurile de tratament personalizate.

2. Inserarea implanturilor: Sub anestezie locala sau sedare, implanturile dentare sunt inserate in osul maxilarului sau mandibulei in locurile unde lipsesc dintii. Dupa aceasta interventie, este necesar un timp de vindecare pentru ca osul sa se integreze solid cu implanturile.

3. Fixarea coroanei sau a puntii: Dupa ce osul s-a vindecat si implanturile sunt bine integrate, se monteaza coroana sau puntea dentara personalizata pe implanturi. Aceasta este realizata in laboratorul dentar si este fixata ferm pe implanturi, oferind pacientului o functie normala si un aspect estetic placut.

4. Ingrijirea si intretinerea: Dupa finalizarea procedurii, este esential ca pacientul sa aiba grija de proteza fixa pe implanturi asa cum ar avea grija de dintii naturali. Igiena orala regulata si vizitele periodice la dentist sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii orale pe termen lung.

De ce sa alegi medicii de la Dental Premier pentru proteza fixa pe implanturi?

Dental Premier este una dintre cele mai reputate clinici dentare specializate in implantologie si chirurgie orala din regiune. Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa apelezi la aceasta clinica pentru procedura de protezare fixa pe implanturi:

1. Experienta si competenta profesionala: Medicii de la Dental Premier sunt specializati in implantologie si au o vasta experienta in realizarea procedurilor complexe de protezare fixa pe implanturi. Acestia sunt profesionisti dedicati, cu o pregatire extensiva in domeniul stomatologiei.

2. Tehnologie de varf: Dental Premier investeste in tehnologie de ultima generatie pentru a asigura cele mai precise si eficiente proceduri dentare. De la radiografiile digitale la planificarea virtuala a implanturilor, aceasta clinica utilizeaza echipamente moderne pentru a oferi pacientilor cele mai bune rezultate.

3. Abordare personalizata: Echipa de la Dental Premier intelege ca fiecare pacient are nevoi individuale, motiv pentru care ofera o abordare personalizata pentru fiecare caz. Planurile de tratament sunt elaborate in functie de necesitatile specifice ale pacientului, pentru a obtine rezultatele cele mai satisfacatoare.

4. Rezultate excelente si satisfactia pacientilor: Dental Premier se mandreste cu numeroasele cazuri de succes si cu satisfactia pacientilor sai. Alegand aceasta clinica, poti avea incredere ca vei primi ingrijire de inalta calitate si ca vei obtine rezultatele dorite intr-un mediu placut si sigur.

Proteza fixa pe implanturi reprezinta o solutie durabila si eficienta pentru inlocuirea dintilor lipsa, iar alegerea medicilor specializati de la Dental Premier poate asigura succesul si satisfactia pe termen lung a interventiei. Daca te confrunti cu problema dintilor lipsa si vrei sa afli mai multe despre optiunile de tratament disponibile, nu ezita sa consulti expertii de la Dental Premier pentru o evaluare detaliata si un plan de tratament personalizat. Sanatatea ta orala merita cea mai buna ingrijire!