Unt, ulei și oțet bio – de ce să le iei în considerare? Iată mai multe informații:

Sănătatea este promovată în atât de multe domenii de activitate, încât este aproape inexplicabil faptul că de multe ori suntem neglijenți cu tot ce ține de stilul de viață pe care îl avem. Totuși, aceste situații apar nu din cauză că suntem inconștienți de repercusiunile pe care le poate avea un program haotic, ci din cauza lipsei de timp cu care ne confruntăm cu toții, încă de la o vârstă fragedă.

   Când eram mici, aveam sprijinul părinților și activitățile principale se rezumau la școală, fiind stabilite în așa fel încât să ne rămână timp pentru odihnă, socializare, plimbări și jocuri. Dar odată cu trecerea timpului, devenind adolescenți și mai apoi, adulți și vârstnici, responsabilitatea rămâne a noastră, iar pe lângă faptul că trebuie să avem grijă de propriul organism, acordăm atenție, într-o măsură mai mare chiar, celor mici. De asemenea, vine rândul nostru să ne preocupăm de problemele pe care le au părinții și să le sărim în ajutor ori de câte ori au nevoie, așa cum au făcut-o și ei pentru noi.

   Și dacă tot suntem crescuți de mici cu produse naturale, care desigur că sunt cele mai bune pentru starea de sănătate și pentru o dezvoltare armonioasă, este indicat să nu renunțăm la acestea în pofida alimentelor dăunătoare. Ca adulți devenim complet responsabili de alegerile noastre, de ce decidem să facem, inclusiv atunci când vine vorba despre felul în care ne raportăm la propria persoană. Este evident că și această perioadă are dezavantajele sale și perioade dificile, însă în orice etapă de vârstă ne aflăm, găsim și părți mai puțin bune. Ce trebuie să facem este să ne bucurăm de moment, să nu ne punem în pericol și să nu riscăm absolut orice, făcându-ne un defavor prin anumite acțiuni.

    Alimentația este printre cele mai afectate aspecte ale vieții noastre, întrucât în ziua de astăzi produsele conțin tot felul de aditivi, mult prea mult zahar sau gluten, care pentru unii dintre noi sunt dăunătoare, îndulcitori, coloranți și o mulțime de alte chimicale. Din aceste motive, medicii recomandă să analizăm cu atenție etichetele produselor pe care dorim să le achiziționăm, să le consumăm sub forma în care se găsesc în magazine sau să le utilizăm în preparatele pe care le realizăm acasă.

    Printre cele mai cunoscute produse pe care toți le avem acasă sunt untul, uleiul și oțetul, folosite atât de des în rețete, de la cele mai simple, până la cele mai complexe, fiind ingrediente de bază. Dar câți dintre noi stau cu adevărat pe gânduri și citesc ce conțin aceste trei produse? Probabil că prea puțini, și este evident tocmai pentru că majoritatea le folosim pe acelea mai cunoscute și promovate, în loc să căutăm variantele mai sănătoase.

   Crud și Sănătos, așa cum spune și numele, este locul în care găsești doar produse naturale, bio, fiind dintre cei care promovează sănătatea. Cu un singur click vei găsi alternative pentru toate produsele dăunătoare din supermarket-uri.

     În acest fel poți înlocui untul clasic, cu unul care să conțină mai puține calorii și să fie la fel de gustos. O variantă potrivită este untul bio ghee cu ulei de cocos care poate fi folosit pentru gătit, prăjit, copt și multe alte întrebuințări.

    De asemenea, este recomandat untul de caju, produs prin macinare lentă la moara cu pietre, fără adaos de sare, zahăr sau ulei de palmier, lactoză, gluten și conservanți.

Untul de migdale este și el un deliciu și poate fi utilizat ca atare, cu o bucățică de păine, în produsele de patiserie, pentru sosuri sau realizarea preparatelor culinare. Toate acestea țin și de tipul de produs ales.

    În plus, în rețetele pe care vrei să le prepari, poți folosi în loc de uleiul de floarea soarelui și oțetul clasic de mere, ulei bio din semințe de susan, ulei de cânepă presat la rece, ulei de cocos, oțet balsamic cremă, cu diverse arome naturale sau oțet balsamic de mere făcut 100% din produse organice.

   Crud și Sănătos pune la dispoziție o gamă vastă de produse adaptate pentru gusturile fiecăruia, însă alegerea este a ta și ține de voința pe care o ai pentru a aduce o schimbare stilului de viață actual.