Mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie scumpă. Iată 12 de moduri de a vă ajuta să economisiți bani pe alimente.

Mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie scumpă. Iată 12 de moduri de a vă ajuta să economisiți bani pe alimente.

1. Fă o listă de cumpărături și ține-te de ea. Lista de cumpărături ar trebui să includă ingredientele de care aveți nevoie pentru a face mese și gustări sănătoase. Faceți un plan de masă care să vă ajute să vă pregătiți lista de cumpărături, astfel încât să cumpărați doar ceea ce aveți nevoie.

2.Cumpărați în magazine alimentare sau supermarketuri. Aceste magazine oferă mai multă varietate și de obicei prețuri mai ieftine decât magazinele de proximitate sau micile magazine specializate.

3.Evitați cumpărăturile când vă este foame. Când faci cumpărături pe stomacul gol, totul arată brusc delicios! Ați putea fi mai tentat să cumpărați alegeri nesănătoase și alimente de care nu aveți nevoie.

4.Cumpărați alimente de sezon. Legumele și fructele sunt mai ieftine când sunt în sezon. Evitați risipa cumpărând fructe proaspete în diferite stadii de coacere. Alegeți niște fructe coapte și gata de mâncat și altele care se vor coace în câteva zile. În acest fel, veți avea suficient timp să vă mâncați toate achizițiile.

5.Cumpărați congelate sau conserve. Când alimentele proaspete sunt în afara sezonului sau sunt prea scumpe, cumpărați legume și fructe congelate sau conservate. Sunt la fel de hrănitoare. Dacă folosiți legume conservate, clătiți-le mai întâi sub apă rece pentru a îndepărta o parte din sodiu.

6.Uitați-vă la datele de expirare. Alegeți alimente cu o dată optimă de expirare, care vă va oferi suficient timp pentru a le mânca pe toate și pentru a preveni risipa.

7.Consultați secțiunea „prețuri reduse”. Legumele reduse sunt bune pentru supe și tocane. Bananele coapte sunt perfecte pentru a face brioșe sau “banana bread” . Pâinea veche de o zi este bună pentru mâncare și poate fi o pâine franțuzească bună sau poate fi folosită pentru sandvișuri la grătar. Pepenii galbeni copți pot fi tăiați cubulețe și congelați, sau făcuți piure pentru a face smoothie-uri.

8.Cumpărați de la secțiunea vrac. Produsele din secțiunea vrac sunt bune pentru ingrediente precum ierburi uscate, condimente, orez, paste, făină și diferite cereale integrale. Cumpărați doar suma de care aveți nevoie pentru a economisi bani. (Dacă aveți alergii alimentare, fiți conștienți de faptul că aceste produse nu sunt sigure pentru alergii).

9.Păstrați-vă alimentele în mod corespunzător acasă. Preveniți risipa prin depozitarea corectă a alimentelor. Merele se înmoaie repede dacă le lași la temperatura camerei, așa că păstrează-le într-o pungă de plastic în frigider. Păstrați ciupercile într-o pungă de hârtie, nu într-o pungă de plastic. Păstrați cartofii într-un loc răcoros, întunecat și uscat, departe de ceapă.

10.Fă-ți singuri mesele. Ori de câte ori poți, fă-ți singuri mesele. Este mai puțin costisitor decât cumpărarea meselor gata preparate și vă va ajuta mult la buget. Dacă aveți nevoie de exersare la gătit, căutați rețete pe Youtube pentru a vă ajuta să vă simțiți confortabil în bucătărie.

11.Crește-ți singur. Dacă puteți, cultivați vă propriile legume și ierburi vara – chiar dacă nu aveți o curte. Roșiile, salata verde, busuioc, ridichi, castraveți, spanac și multe altele pot fi cultivate în recipiente pe un balcon însorit.

12.Negociază o ofertă mai bună. Dă o fugă până la piață și încearcă-ți aptitudinile de negociere pentru a obține un preț mai bun pentru alimente.