5 REȚETE lejere dacă vrei să mănânci mai multe fructe și legume

Sursă foto: shutterstock.com 

Se spune că “ești ceea ce mănânci” și probabil că există un sâmbure de adevăr în această zicală. A savura preparate lejere înseamnă a te bucura de fiecare în parte și de a nu suprasolicita organismul, cel puțin așa spun studiile de specialitate. 

Pornind de la această idee, te invităm să citești rândurile următoare și să te inspiri pentru viitoarele tale rețete, dacă ai de gând să introduci mai multe fructe și legume în meniu.

Ce să prepari cu legume și fructe și cum să le mănânci mai ușor

  1. Smoothie-ul de dimineață

Știai că vitaminele și mineralele din fructe se asimilează mai bine dimineața? De altfel, consumul fructelor sub formă de suc sau smoothie este mai digerabil în comparație cu savurarea acestora ca atare. O rețetă delicioasă și sănătoasă este următoarea: pune 3-4 căpșuni în blender, alături de o banană, câteva frunze de kale, zeamă de lămâie și un pahar de băutură din ovăz. Amestecă bine și savurează!

  1. Salată fresh, oricând și la orice oră

Salatele sunt preparate ușoare și sățioase. Consumate la prânz, pot asigura o masă bogată și plină de vitamine. Cu o roșie coaptă, un castravete, câteva boabe de porumb, o mână de spanac, crutoane, semințe de chia, ulei, lămâie, sare și piper poți face o salată foarte bună. 

Poți savura un asemenea preparat la prânz sau seara înainte de culcare cu cel puțin două ore, pentru ca stomacul să nu fie încărcat. Și dacă vrei, încearcă legumele din magazinele Auchan pentru că vor ajunge repede la ușa ta și te vei bucura de prospețime, în primul rând.

  1. Conopidă la cuptor, o delicatesă

Conopida este un aliment minune pe care ar trebui să îl consumi în fiecare săptămână. Știai că poate detoxifica organismul și te ține departe de boli cronice precum cancerul? Acum că ai aflat, poți prepara conopidă la cuptor, foarte ușor. Cu două ouă bătute și puțină făină ai realizat deja primul pas al rețetei. 

Treci conopida prin această combinație, o lași la cuptor pentru 10-15 minute, apoi adaugi câteva felii de roșii deasupra, iar la final presari cașcaval ras. Când se rumenește înseamnă că e gata preparatul, iar gustul nemaipomenit. De altfel, poți mânca bucățele de conopidă așa cum sunt, adică fără să le prepari, dacă vrei să iei toți nutrienții.

  1. Sucul de portocale, o minune pentru organism

Dacă îți plac portocalele, însă nu atât de mult încât să le mănânci ca atare, felie cu felie, să știi că poți face suc. Două portocale proaspete și de mărime rezonabilă garantează un pahar de suc minunat și plin de vitamina C. Poți să îl savurezi dimineața, alături de pâine prăjită, pentru un mic dejun gustos și rapid de făcut. Și da, realizarea unui suc de portocale cere câteva minute din timpul tău, este practic o rețetă, însă cu nivel scăzut de dificultate.

  1. Somon cu broccoli la cuptor

Deși broccoli este pe planul doi în această rețetă, în realitate este o legumă plină de nutrienți excelenți pentru organism și bogată în vitaminele C și K. La fel precum conopida, broccoli lupta împotriva instalării cancerului în corp. Combinat cu câteva felii de somon, ulei de măsline, sare și piper, broccoli este minunat și ar trebui consumat în mod constant. În plus, această rețetă este sățioasă, însă fără să ofere senzația de stomac plin.

Așadar, te poți inspira din rețetele de mai sus, unele mai ușoare, altele mai dificile, însă super sățioase. Vrei să te simți bine în pielea ta? Încearcă să introduci mai multe fructe și legume în alimentația zilnică.