O pizza este constituită din blat sau crustă de pizza, sos de pizza și toppingurile de pizza. Savoarea preparatului vine din atenția acordată fiecărei componente în parte și în felul acesta o să aveți la final cea mai bună pizza făcută în casă. Pentru ca rezultatul să fie unul delicios, va dezvăluim o serie de secrete ideale pentru o pizza făcută în casă.

Secretele crustei de pizza

Pentru un blat crocant de pizza și gustos, secretul constă în a coace separat crusta, înainte de a adăuga sosul și toppingul de pizza. În felul acesta evităm să avem la final o pizza cu brânză arsă, topping-urile în straturi și fără gustul cel mult dorit. Echilibrul între o coacere parțială și adăugarea ulterior a celorlalte ingrediente vă va ajuta să eliminați posibilitatea de a avea la final o crustă mult prea subțire, plată sau arsă.


Cum se amestecă ingredientele pentru aluat de pizza?

Într-un bol, se pune cel puțin o zecime din cantitatea de apă caldă recomandată în rețetă, se adaugă drojia treptat în apă, se amestecă și se lasă câteva minute. Separat, folosim restul de apă caldă rămasă, care se amestecă cu sarea și zahărul, cât și cu celelalte ingrediente uscate, exceptând făina. Se adaugă amestecul preparat inițial din apă și drojdie, se omogenizează bine, apoi adăugați imediat restul ingredientelor.

Cum se frământă blatul de pizza?

Coca se frământă până când se ajunge la o consistența ingredientelor, nu este lipicioasă și poate fi întinsă fără a se rupe porțiuni din aluat. Puteți folosi făină suplimentar atât cât să nu se lipsească de mâini sau de bol. Este indicat să folosiți făină puțină, pe cât posibil. Urmând acești pași, la final veți avea un aluat de pizza nesfărâmicios. După frămânatare, aluatul de pizza se lasă să crească până a putea fi folosit. În general, cu cât este lăsat mai mult la dospit, cu atât aluatul de pizza va fi mai gustos, iar crusta finală va fi delicioasă. Cu toate acestea, dacă doriți să pregătiți aluatul dimineața și să îl coaceți spre finalul zilei, aveți grijă să nu folosiți prea multă drojdie. Dacă aveți nevoie de aluatul de pizza cât mai repede posibil, creșterea să poate fi accelerată folosind cantitate mai mare de drojdie sau prin creșterea temperaturii în încăperea unde este lăsat la dopsit. O altă tehnică pe care o puteți utiliza pentru o fermentare mai rapidă este folosirea apei la o temperatură ridicată. Doar ca o notă de precauție, aluatului de pizza căruia i s-a lăsat timp de creștere cu o cantitate mai mică de drojdie, după coacere, crusta de pizza va avea un gust mult mai bun. Așa că cel mai indicat este să frământați coca cu câteva ore până la coacere, pentru a avea rezultul cel mult așteptat.


Cum pregătim aluatul de pizza congelat?


Dacă ați pregătit coca pentru pizza cu mai multe ore până la coacere și a fost lăsat la congelator, vă recomandăm să fie lăsat la temperatură camerei și lăsat să crească câteva ore până a-l folosi. De asemenea, aplicându-se mereu regula cu cantitatea de drojdie pentru accelerarea sau nu a creșterii aluatului.

Cum facem diferitele cruste de pizza?

Pentru a obține o pizza cu blat italian, puteți să lăsați gătitul deoparte și să plasați o comandă de pizza iași cu livrare la domiciliu accesând site-ul mammamia.ro

Dacă iubiți pizza cu crustă subțire veți folosi o cantitate mică de luat, ce va fi întinsă pe toată suprafața din tigaie. Făcând acest lucru, va rezultă un blat subțire, fiind redusă grosimea în mod natural.

Pentru o pizza cu un blat mai gros, puteți folosi o tigaie cu o circumferință mai mică, în care aluatul va fi întins mai puțin. Rezultatul fiind grosimea crustei crescute.

Pentru a obține o crustă crocantă de pizza trebuie să folosiți un aluat mai uscat, iar pentru asta se poate reduce cantitatea de apă folosită la cocă. Astfel dintr-un aluat mai rigid va rezulta o crustă mai crocantă. Un alt secret este folosirea făinii cu conținut ridicat de gluten pentru o crustă crocantă.

Pentru o crustă moale și dulce trebuie adăugată mai multă apă în amestecul de aluat sau trebuie folosită mai puțină făină. Un aluat de pizza mai umed va însemna o crustă de pizza mai moale și de asemenea se poate folosi făină cu conținut scăzut de gluten ori fără gluten.


Topping-uri de pizza

Utilizați topping-urile de pizza în funcție de tipul de pizza dorită. Inovati în funcție de ce ingrediente aveți și nu uitați să le folosiți pe cele proaspete, cum ar fi topping de mozzarella proaspătă. Pentru a eliberă aroma ierburilor este indicat să le zdobiti ușor cu degetele până să le adăugați în pizza. Un alt aspect importat în cazul în care folosiți topping-urile umede, să le lăsați la scurs și astfel evitați să aveți la final o pizza necoaptă.

Sosurile de pizza: în funcție de sosul folosit, gustul va fi unul distinctiv pentru fiecare pizza. Un sos mai gros este mai bun! Foarte important când gătiți pizza să puneți sosul deasupra, astfel evitați să se ardă ingredientele.